I många svenska företag präglas de kommande veckorna av boksultsångest. Småföretagare plockar fram skokartonger och platspåsar med årets samlade kvitton och på större företag börjar jakten efter eftersläpande utläggsredovisningar. Lagom till att denna nojja är över kommer deklarationen och för många börjar kvittojakten om på nytt.

Den 5 januari lanseras Kvittar Rapport – en tjänst som kommer förpassa detta till historien.

Enorma resurser läggs idag på att hantera kvitton och många företag betalar hundralappar per kvitto för att administrera dem. Kvittar Rapport är en ny tjänst som kommer spara tid och pengar. Vi har tagit fram Kvittar Rapport i samarbete med företagare och ekonomer med målet att förenkla deras vardag.

– Med en digital infrastruktur för kvitton på plats är det tydligt att rapporteringsfunktioner ligger högt upp på företagens önskelistor, berättar Ingemar Pettersson, VD på Kvittar och fortsätter: Det är som en liten julklapp för alla som tycker det är segt med kvitton.

Kvittar Rapport kan även användas i privata syften. Samla alla dina kvitton från semestern och får snabbt en överblick över dina kostnader. Eller underlätta deklarationen genom att samla alla rese- eller renoveringskostnader på en och samma plats.

Sedan Kvittar lanserades i somras har antalet användare vuxit stadigt, något som tog extra skruv när iPhone-appen släpptes i höstas. Och på självaste julafton kom även en version till Android. Med dessa kan man enkelt får en överblick över sina kvitton och ladda upp nya kvitton om man handlar i butiker som inte redan skickar sina kvitton direkt till Kvittar.

– Kvittohantering är både dyrt och tråkigt, så vårt mål är att göra det så enkelt och kul som möjligt, säger Ingemar Pettersson. Kvittar är under ständig utveckling och vi är stolta över att kunna släppa Kvittar Rapport. En tjänst som kommer ändra hur företag jobbar med kvittoredovisning i framtiden.

Kvittar är digitala kvitton

Varje år kastar vi i Sverige 1,5 miljarder kvitton – motsvarande 60.000 träd – i soporna. Det är många ton papper som ska fraktas och många plånböcker som ska töjas ut i onödan. Detta vill vi ändra på.

Kvittar är en tjänst som levererar kvitton digitalt direkt från butiken till din inbox på sajten min.Kvittar.se. Här kan du enkelt sortera, kommentera och söka bland dina kvitton. Oavsett om du är egenföretagare, reser med jobbet eller bara vill hålla koll på dina garantier är Kvittar till för dig. Digitala kvitton kommer aldrig bort och bleknar inte med tiden.

Läs mer om Kvittar Rapport här »