I början på 2009 startade Kvittar AB arbetet mot målet att byta ut alla papperskvitton mot digitala kvitton. Nu har det äntligen blivit klart att de butiker som har Kvittar kommer att slippa att skriva ut papperskvitton. Den senaste tiden har det varit mycket diskussioner kring de 1.5 miljarder kvitton som skrivs ut varje år,  vilket motsvarar cirka 60 000 avverkade träd. Nu accepterar Skatteverket äntligen det digitala kvittot vilket gör att vi kan slopa papperskvittot.

”Det gör att vi redan nu kan börja erbjuda digitala kvittot istället för papperskvitto vilket spara massor av papper och mycket plats i våra plånböcker. För att inte tala om hur mycket det underlättar för alla företag och dess bokföring runt om i Sverige.” säger Anna Oscarsson en av grundarna till Kvittar.se.

Kvittar var först med att erbjuda digitala kvitton i svenska butiker för konsumenten och gör det nu möjligt för butikerna, restauranger och hotell att även slippa det fysiska kvittot. Med digitala kvitton blir all hantering enklare vare sig det handlar om privata köp eller utlägg för företaget. Risken att ett kvitto kommer bort blir så när som obefintlig.

Att få ett kvitto digitalt är enkelt. När du betalar på en restaurangen eller i en butik lämnar du över ditt körkort eller annat ID-kort. Detta ”blippas” och kvittot skickas direkt till din profil på min.kvittar.se. Kvittot dyker upp direkt i din iPhone eller Androidtelefon så du visuellt kan kontrollera att allt stämmer, innan du lämnar butiken.

För butikerna innebär detta mindre papper och mycket besparingar. Kvittar som idag finns integrerat i tre kassasystem, Omega, xCash och JobOffice gör att de butiker och restauranger som har någon av de kassasystemen enkelt kan börja skicka kvitton digitalt.  Kvittar gör det via en enkel teknisk lösning det smidigt för fler kassasystem att enkelt koppla sig till Kvittar.

”Vi har sedan vi startade strävat efter att ersätta det fysiska kvittot och är oerhört glada att Skatteverket äntligen har öppnat upp för denna möjlighet. Vi tror att det kommer förändra handeln i många avseenden.” säger Anna Oscarsson en av grundarna till Kvittar.se.

 

Vad är Kvittar

Varje dag skriver Sveriges butiker ut flera mil av kvitton – kvitton som ofta passerar många händer innan de till slut häftas på papper och bokförs. De flesta kvitton kommer inte ens dit. Ändå skrivs de ut.

Kvittar är ett digitalt kvittosystem. Kvittar var först ut i Sverige med att skicka kvittot digitalt hela vägen från kassan till konsumenten. På så vis erbjuder Kvittar en kvittohantering som aldrig varit enklare – eller säkrare. Allt genom att lagra och hantera sina kvitton helt digitalt på min.kvittar.se.

För att kvittot ska kunna skickas digitalt behöver Kvittar integreras i kassasystemet. Kassasystemet skickar kvittot till Kvittar som sedan lagras digitalt. Kvittar har idag användare som är både privatkunder och företag och utvecklar tjänster för de olika segmenten.

Läs mer på www.kvittar.se    Twitter: @kvittar

 

Kontakt

Anna Oscarsson, Grundare, anna@kvittar.se+46 709-462 439

Ingemar Pettersson, VD, ingemar@kvittar.se  +46 702-161 980