Saltimporten Canteen har kallats Malmös bästa och häftigaste lunchställe. Nu erbjuder de sina kunder digitala kvitton. För Ola Rudin och Sebastian Persson som driver Saltimporten Canteen är det viktigt att värna om miljön samtidigt som de ger sina gäster bästa tänkbara service. Därför är det självklart att ge kunderna möjligheten att välja att få kvittot digitalt.

Saltimporten Canteens kassa är först ut av Sveriges Omegakassor att erbjuda digitala kvitton via Kvittar. Omega är en uppskattad och väletablerad kassa som används av hundratals restauranger runt om i Sverige.

Intresset för digitala kvitton har ökat stadigt de senaste åren, men många har avvaktat skatteverkets nya meddelande som ska komma nu i vår om att man inte behöver skriva ut kvittot på papper om det istället överlämnas digitalt.

– I flera år har vi arbetat för en förändring och nu är den äntligen på gång. Och i och med de nya förhållandena har vi märkt en klar attitydförändring hos restaurangägare och handlare, säger Anna Oscarsson en av grundarna till Kvittar.se.

Nu kan alla som använder Omega kassa erbjuda miljövänliga digitala kvitton. En enkel uppdatering av programmet är det enda som krävs för att komma igång.

– Det är bara för butiker att kontakta sin leverantör eller kontakta oss på Datorama direkt, säger Mikael Rönnerblad som är marknadschef på Datorama. Datorama AB är svensk generalagent och utvecklare av Omega kassasystem.

För butikerna och restaurangerna som erbjuder digitala kvitton betyder det att de inte behöver skriva ut lika mycket papperskvitton som idag. Något som både sparar på miljön och ekonomin. För kunderna blir det enklare att hålla koll på garantier eller kvitton som ska redovisas i bokföringen.

På Saltimporten Canteen har man redan kommit igång med digitala kvitton.

– För oss är digitala kvitton en naturlig del i den goda service vi vill erbjuda våra kunder, konstaterar Ola Rudin på Saltimporten Canteen.

Här kan du läsa mer om hur du aktiverar Kvittar i din Omega kassa.

Kontakt

Kvittar

Anna Oscarsson
anna@kvittar.se
+46 709 462 439

Datorama

Mikael Rönnerblad
Mikael@datorama.se
+46 240-810 50
www.datorama.se

Saltimporten Canteen

Ola Rudin
ola.rudin@gmail.com
+46 706 518 426
rudinpersson.wordpress.com